nedeľa 6. apríla 2014

NEÓNa





Tento týždeň sa v Košiciach, Žiline a Bratislave konala fajn akcia pod názvom Typo Kucha. Študenti ateliéru písma a typografie na pražskej UMPRUM navštívili Slovensko a jednotlivo, za pomoci 20 slajdov x 20 sekúnd odprezentovali  svoje doterajšie práce. Súčasťou akcie bolo aj predstavenie knihy NEÓNa z dielne Samuela Čarnokého a Radoslava Sinčáka. Typografické skvosty, ktoré mapujú východné Slovensko do roku 1989 sa oplatí držať v rukách. Kniha je rozdelená do kapitol, ktoré niekedy navodzujú úsmev na tvári a niekedy doháňajú k slzám. Oplatí sa ju mať doma, na poličke, nočnom stolíku, v knižnici.

This week a great event called Typo Kucha was held in Košice, Žilina and Bratislava. Typography studio UMPRUM´s students visited Slovakia and each of them presented their current work in 20 slides x 20 seconds. A new book called NEÓNa by Samuel Čarnoký and Radoslav Sinčák was also presented during this event. It is worth to hold this book of typographic gems that map eastern Slovakia (since 1989) in your hands. The book is divided into chapters which sometimes make you smile and sometimes make you cry. It is worth to have the book at home on a shelf, on the bedside table or in the library.








ELT.

3 komentáre:

  1. Ďakujeme ze pekný príspevok. Pohodové „čítanie“ a „rozsvietenie neónov“ vo vašej knižnici praje Samo & Rado a samozrejme NEÓNa ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ahoj filip. myslím, že tuto môžeš napísať https://www.facebook.com/pages/NEONa/544807842218043

    OdpovedaťOdstrániť